hypotheek

Hypotheek afsluiten zonder advies

Een hypotheek afsluiten zonder advies is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je kennis van zaken hebt, kan je makkelijk een paar honderd euro besparen op de afsluitkosten van een hypotheek. De AFM heeft een quiz opgesteld waar je toch wel minstens 10 van de 15 vragen goed moet hebben om een hypotheek af te sluiten zonder advies. De eerste vraag begint zo:

Hypotheek voor studenten

Een hypotheek voor studenten kan best verstandig zijn. In plaats van elke maand geld te betalen aan huur kun je al beginnen met het opbouwen van eigen vermogen tijdens je studie. Banken staan natuurlijk niet te springen op jonge onervaren mensen, maar met hulp van ouders kan het goed mogelijk zijn om een huis te kopen met een hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Als je een huis wilt kopen, dan is je eerste vraag: "Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?" Immers, als je weet hoeveel hypotheek je krijgen kunt, dan weet je ook wat je huis mag kosten. Toch is het vaak niet verstandig om maximaal te lenen. Immers, over het geleende bedrag betaal je rente, en hoe meer rente je moet betalen, hoe minder je over houdt voor leuke of belangrijke dingen. Een hypotheek neem je normaliter voor vele jaren.

BKR hypotheek

Een BKR hypotheek is voor personen die een BKR-notering hebben. Dit houdt in dat mensen bekend zijn bij het Bureau Krediet Registratie. Mensen met een schuld staan hier geregistreerd. Er zijn nog verschillen in registratie, bijvoorbeeld of je een achterstand hebt of in de herstelperiode valt. Je kunt je voorstellen dat je met een fikse schuld, lastig aan een hypotheek kunt komen.

DBV hypotheek

DBV hypotheken viel in 2007 nog onder Credis Swiss Group. De DBV had twee onderdelen: het verstrekken van hypotheken en van verzekeringen. Beide zijn onlangs overgegaan in SNS Reaal.

Hypotheekvormen

Voorbeelden van hypotheekvormen zijn onder andere de aflossingsvrije hypotheek, de annuïteitenhypotheek, beleggingshypotheek en spaarhypotheek.
In 2015 zijn er eigenlijk nog maar twee hypotheekproducten in Nederland: annuïtair en lineair.

Subscribe to RSS - hypotheek