Zakelijke hypotheekrente vergelijken

Op zoek naar een zakelijke hypotheek? Hier vind je wat je nodig hebt voor een goede zakelijke hypotheekrente bij betrouwbare aanbieders. Wat is nou een zakelijke hypotheek? Dit is een hypotheek die je kunt afsluiten wanneer je voor jezelf wilt gaan beginnen en hier een zakelijk pand (en eventueel woonruimte) voor nodig hebt

Om een bedrijfspand (en woonruimte) te kunnen financieren, heb je financiële middelen nodig. Deze financiële middelen worden vaak uit een hypotheek verkregen. Toch is het nog niet zo eenvoudig, een zakelijke hypotheek afsluiten. Dit heeft diverse oorzaken. Ook zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan een zakelijke hypotheek.

Overweeg je om een zakelijke hypotheek te nemen als ZZP'er, DGA'er of startende ondernemer dan hebben we hier een paar tips voor je ondernemershypotheek.

Zakelijk krediet aanvragen

Als je op korte termijn een zakelijk krediet wilt aanvragen, niet per se een hypotheek, kan het ook heel interessant zijn om eens te kijken bij Funding Circle, een relatief nieuwe kredietverstrekker. Je kunt al een lening nemen met een jaaromzet van 100,000 euro.

Hypotheekrente zakelijk vergelijken

Door de vele mogelijkheden in hypotheken is het lastig om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn met hun voor- en nadelen. Nu is er ook nog een andere hypotheek: de zakelijke hypotheek. Deze is vaak nog lastiger en gecompliceerder dan de privé hypotheek die je kunt aanvragen bij het kopen van een eigen privé woning. Dit heeft te maken met het feit dat het om een bedrijfspand gaat. Zeker wanneer er ook een privé woning aan gekoppeld is, wordt het complex. Dit heeft te maken met het feit dat een zakelijk pand anders wordt belast dan een privé woning. Een zakelijke hypotheekrente vergelijken kun je eigenlijk alleen als je goed weet in welke situatie je zit. Hoe lang bestaat je bedrijf al? Wat is het ondernemersvermogen, eigen vermogen, vreemd vermogen? Liquiditeit? Al deze zaken gaan meespelen voor je bedrijfshypotheek rente.

Hypotheekrente zakelijk pand

Mooie kantoorpanden op een goede locatie behouden makkelijk hun waarde over tijd. Beleggen in vastgoed kan een verstandige keuze zijn met de huidige lage rentestanden. Je moet dan wel afwegen of je het onder het ondernemersvermogen laat vallen of als privévermogen in Box 3. Wanneer je een zakelijke hypotheek afsluit op een zakelijk pand af, valt dit onder het ondernemersvermogen. Dit maakt het echter complex wanneer je een woongedeelte wilt aanschaffen. Daarom zul je de privé woning en het zakelijke gedeelte apart als hypotheek moeten gaan zien. Het woongedeelte valt namelijk niet onder het ondernemersvermogen, daar waar het zakelijke pand wel onder het ondernemersvermogen valt. Er zijn situaties mogelijk dat het niet mogelijk is om de hypotheek te splitsen. Dan zul je moeten kiezen om alles op de zakelijke hypotheek te zetten of alles op een privé hypotheek. Deze keuze heeft natuurlijk direct te maken met de hypotheekrente voor je zakelijk pand.

Hypotheek Opvang Polis

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur als ZZP'er. Daarom kiezen de meeste Nederlandse zelfstandigen ervoor dit geld te sparen. Maar als je met maandelijkse hypotheeklasten te maken hebt is het verstandig om je in elk geval voor deze lasten te verzekeren. Dat kan met een Hypotheek Opvang Polis, van bijvoorbeeld BNP Paribas. Je kunt jezelf verzekeren voor een bepaald bedrag, bijvoorbeeld 800 euro per maand. Dit kost dan zo rond de 30 euro per maand. Als je te ziek bent om te werken kun je zo nog steeds je hypotheek blijven aflossen.

Kopen of huren?

Wanneer je een eigen bedrijf wilt gaan starten of uitbreiden, is het van belang de zakelijke hypotheek af te wegen met eventueel huren. Een zakelijke hypotheek kan zeer aantrekkelijk zijn, maar er zijn ook situaties waarin huren in eerste instantie aantrekkelijker is. Heb je namelijk al eens nagedacht over bodemverontreiniging en de gevolgen hiervan? Als koper zul je hier erg veel last van kunnen ondervinden. Als huurder van een bedrijfspand eerder financiële voordelen. Daarom kun je je het beste laten inlichten door adviseurs. Zij zullen je op vele zaken wijzen, waar je waarschijnlijk nog niet over na hebt gedacht. Dit is ook helemaal niet gek, want er is niets zo gecompliceerd als het afsluiten van een hypotheek, laat staan van een zakelijke hypotheek. Als je zelf wel al alles weet kun je ook overwegen om een hypotheek af te sluiten zonder advies en zo een paar honderd euro te sparen

Ondernemershypotheek afsluiten

Je kunt natuurlijk eens gaan praten over een zakelijke hypotheek nemen bij je huidige bank. Het is daarnaast zeer verstandig om ook iets verder te kijken. Een klein verschil in rente of hypotheekvoorwaarden in jouw voordeel kan je op termijn een hoop geld opleveren. Bij veel banken kun je als ondernemer gratis advies vragen over ondernemershypotheken voor woningen, woon/praktijkpanden en bedrijfspanden. Prima voor DGA'er, ZZP'er en zelfs voor startende ondernemers zijn er mogelijkheden.

Daarnaast is ook GoedkopeHypotheek.nl, je kunt hier je hypotheek helemaal online regelen voor een zeer scherpe prijs, één van de goedkoopste hypotheekaanbieders van Nederland. Daarnaast zijn ook andere banken heel interessant.

Een zakelijke hypotheek afsluiten kan bij de meeste banken. Je hebt echter wel te maken met bepaalde voorwaarden. Als zelfstandige moet je meestal jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar kunnen tonen. Ook is het goed als je een deel uit eigen middelen kunt betalen. 20% is een goede richtlijn, maar meer is natuurlijk altijd beter.Het is zeker verstandig zijn om als ondernemer goed rond te kijken en te vergelijken. Traditionele banken staan niet altijd te springen om hypotheken te verstrekken aan ondernemers. Een van de betere hypotheekverstrekkers voor ondernemers is FinaForte. Ook Hypotheken365 is een goede mogelijkheid voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek.

Op deze site vind je meer informatie: zakelijke hypotheek berekenen, neem je een vaste of variabele hypotheek, de actuele zakelijke hypotheekrentes en waar vind je zakelijk hypotheekadvies? Ook tips over zakelijke kredieten.

zakelijke hypotheek voor kantoorgebouw

Zakelijke Hypotheek Afsluiten: de vormen

Er zijn verschillende vormen.

Zakelijke hypotheek in BV

Het kan interessant zijn om een hypotheek af te sluiten binnen je BV. Zo voorkom je persoonlijke aansprakelijk tot een bepaalde hoogte en daarnaast kun je het ook gebruiken voor pensoensopbouw.

Als je recent een BV bent begonnen kan het moeilijk zijn om een hypotheek af te sluiten. Hier gaan we daar proberen iets meer duidelijk in te verschaffen.

 

Zakelijke hypotheekrente

De zakelijke hypotheekrente loopt gelijk op met de hypotheekrente voor normale hypotheken. Je kunt wel verschillen verwachten afhankelijk van hoe je de zakelijke hypotheek afsluit. De belangrijkste factoren zijn de looptijd, vaste of variabele rente en hoeveel je wanneer wilt aflossen.

zakelijke hypotheek afsluiten

Hypotheek DGA

Als directeur grootaandeelhouder van een BV kun je een holdings BV gebruiken voor het opbouwen van een pensioen. Je privé vermogen is afgeschermd van je BV’s, je bedrijf zit in je werk BV en je bouwt vermogen op voor de lange termijn in je holding BV. Uiteindelijk kun je zo een mooie pensioen BV overhouden voor later.

Als je recent een BV bent begonnen kan het moeilijk zijn om een hypotheek af te sluiten. Hier gaan we daar proberen iets meer duidelijkheid in te verschaffen.

Verder lezen