DBV hypotheek

DBV hypotheken is al sinds 1989 op de markt. Toen is DBV hypotheken namelijk opgericht. Het was gevestigd in Apeldoorn en Bennekom. DBV had toen veel goede producten die door veel klanten werden gekozen. Als u een tijd geleden een hypotheek bij DBV heeft afgesloten is het zeer goed mogelijk dat u geld kunt verdienen door uw DBV hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een veel lagere rente.

DBV hypotheken en verzekeringen

DBV hypotheken viel in 2007 nog onder Credis Swiss Group, maar sinds kort valt DBV hypotheken onder SNS Reaal. De DBV heeft twee onderdelen: het verstrekken van hypotheken en van verzekeringen. Beide zijn onlangs overgegaan in SNS Reaal. Wil je dus informatie over DBV? Dan loopt alles via Reaal. Alle producten die Reaal biedt, kun je als klant van DBV de producten krijgen van Reaal. Ben je al een bestaande klant, dan zul je geen nadelen ondervinden van de overname door Reaal. Je zult een brief hebben ontvangen over het overgaan naar Reaal.

DBV hypotheekplan en andere producten onder Reaal

Reaal straalt eenvoudigheid en flexibiliteit uit. Ze bieden eenvoudige producten aan, die voor iedereen te begrijpen zijn. Doordat er in mensenlevens veel kan veranderen in korte periode, zorgt Reaal ervoor dat alle producten meeleven en meegroeien met het leven van jou als klant. Zo zijn er enkele hypotheekvormen die er namens Reaal worden aangeboden. Allereerst is er de bekende spaarhypotheek. Wanneer je kiest voor de spaarhypotheek los je in de looptijd van de hypotheek niets van je hypotheek af.

Je betaalt alleen hypotheekrente plus een premie die hoort bij de spaarhypotheek. Voordeel hiervan is dat je altijd maximaal kunt profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Je betaalt namelijk altijd evenveel rente, dus optimaal profiteren van de rente waarvan je een gedeelte via de belastingdienst terugkrijgt! Met het betalen van de premie en door deze op te sparen, kun je gegarandeerd aan het einde van de hypotheek je totale hypotheekschuld aflossen. Daarnaast is er ook de levenshypotheek. Deze is op basis van garantie. Je betaalt net als bij de spaarhypotheek alleen de rente behorende bij de hypotheekschuld. Hiernaast betaal je een premie voor je levensverzekering. Mocht je komen te overlijden, dan zal via deze levensverzekering uitgekeerd worden. Je hebt immers premie betaald. Het laatste voorbeeld van hypotheken binnen Reaal is de aflossingsvrije hypotheek. Tijdens de looptijd van je hypotheek, betaal je geen aflossing. Je betaalt geen premie of iets dergelijks naast de hypotheekrente, waardoor je maandbedrag zo laag mogelijk blijft. Het enige waar je hierbij wel over na moet denken is dat aan het einde van de looptijd van je hypotheekschuld, deze toch afgelost moet worden. Dit kan vanuit eigen middelen of door de verkoop van je huis.

DBV hypotheek oversluiten

De rente staat op een historisch dieptepunt. Dat is slecht nieuws voor spaarders, maar prima nieuws als je je hypotheek wilt gaan oversluiten. In plaats van 7,05% kun je nu al makkelijk hypotheekrentes vinden van 2,05% met 10 jaar vast. Met een nog openstaande hypotheekschuld van 200,000 euro scheelt je dat 10000 euro op jaarbasis! Het kan dus verstandig zijn om je DBV hypotheekplan over te zetten naar een andere hypotheekaanbieder.