BKR hypotheek

Een BKR hypotheek is voor personen die een BKR-notering hebben. Dit houdt in dat mensen bekend zijn bij het Bureau Krediet Registratie. Mensen met een schuld staan hier geregistreerd. Er zijn nog verschillen in registratie, bijvoorbeeld of je een achterstand hebt of in de herstelperiode valt. Je kunt je voorstellen dat je met een fikse schuld, lastig aan een hypotheek kunt komen. Dit komt omdat een hypotheek in feite ook een schuld is en de bank zeker wil zijn van de terugkomst van hun geld. Ben je in het systeem bekend als iemand die veel achterstanden heeft of zijn of haar schulden niet terugbetaalt? Dan kan dit lastig uitpakken voor je bij het afsluiten van een hypotheek. Echter er zijn hypotheken die personen met een BKR-notering helpen aan het af kunnen sluiten van een hypotheek.

Voor wie is de BKR hypotheek bedoeld?

Personen die een BKR registratie hebben, kunnen in aanmerking komen voor de BKR hypotheek. Echter kan het zijn dat je zo geregistreerd staat, dat je zelfs via deze hypotheeksoort geen hypotheek kunt krijgen. Mocht je éénmalig een code A of code A1 hebben, dan kun je in aanmerking komen voor een hypotheek via de BKR hypotheek. Heb je dus een andere codering als A2, of meerdere coderingen, dan kun je helaas niet in aanmerking komen voor de BKR hypotheek. Helaas is het voor mensen met één BKR registratie al steeds lastiger om aan een hypotheek te komen. Dit heeft te maken met de kredietcrisis. Dit komt omdat de hoogte van de hypotheek voor iedereen in de maatschappij is gedaald. Heb je een notering bij de BKR dan kom je sowieso al in aanmerking voor een lagere hypotheek. Hierdoor kan het dus zijn dat je hypotheek een stuk lager uitvalt dan gehoopt en kun je je huis nog niet kopen. Toch kun je altijd een aanvraag doen of je in aanmerking komt voor een hypotheek en hoe hoog deze hypotheek is. Niet geschoten is altijd mis!

Lenen zonder BKR toetsing?

Wil je op een veilige manier een hypotheek verkrijgen, dan kun je geen geld lenen zonder BKR toetsing. Dit komt omdat alle Nederlandse banken een BKR toetsing vragen. Dit heeft te maken met de veiligheid voor de bank, maar ook met de veiligheid van de persoon die het geld wil lenen. Geld lenen kost namelijk geld en dit geld om te kunnen lenen moet er wel zijn. Denk je toch iets of iemand gevonden te hebben waar je wel kunt lenen zonder een BKR toetsting? Let hier dan heel goed op, want dit kan geen Nederlandse bank zijn en zo kan het zijn dat je met woekeraars in zee gaat. Dit zal je nog meer in de problemen brengen en dat wil natuurlijk niemand!