BLG hypotheken

BLG staat voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Deze is opgericht in 1954. In 1993 ging de BLG hypotheek samen met de SNS bank, die in 1997 SNS REAAL werd. De BLG hypotheek is bij velen niet erg bekend en dit komt doordat de werkwijze van BLG via onafhankelijke contactpersonen gaat.

BLG hypotheekrente

De hypotheekrente staat tegenwoordig een stuk lager dan in de tijd waarin BLG hypotheken actief was. Het kan daarom verstandig zijn om eens goed te bekijken of je geld kunt sparen (of verdienen) door je bestaande hypotheek over te sluiten.

BLG contact: via adviseurs

Dit zijn adviseurs die een intensief contact hebben met hun klanten. Zij kunnen hun klanten informeren over de BLG hypotheek. Wanneer je een huis wilt gaan kopen, zul je hiervoor de financiën nodig hebben. Een huis kost erg veel en bijna niemand zal deze kosten uit eigen zak kunnen betalen. Om toch een eigen huis te kunnen kopen, kun je een hypotheek afsluiten. Hier zitten wel wat haken en ogen aan, want het is nog niet zo eenvoudig om een hypotheek af te kunnen sluiten. Bij BLG hypotheken zijn er diverse mogelijkheden, waardoor de kans op het aanvragen van een hypotheek enorm toeneemt. Een hypotheek heeft een looptijd van 30 jaar, waarbinnen je wel kunt kiezen uit diverse soorten van rentes. Bijvoorbeeld een variabele rente of een vaste rente. De vaste rente hoef je niet voor 30 jaar vast te zetten, maar dat kan ook voor een korte periode. Na verloop van die periode, maak je weer een nieuwe keuze tussen de rentes op dat moment.

Aandachtspunten

Het afsluiten van een hypotheek gaat niet gepaard zonder risico. Doordat je een hypotheek afsluit, heb je een financiële schuld bij een bank. Deze bank wil wel de garantie dat ze iedere maand het bedrag krijgt waar ze recht op heeft. Daarom moet je jezelf wat vragen stellen, zoals: hoe stabiel is mijn financiële situatie? Hoeveel risico wil ik nemen? Welk bedrag kan ik per maand betalen aan hypotheek? Door deze vragen te beantwoorden, zul je een beter zicht krijgen in jouw persoonlijke mogelijkheden voor een hypotheek. Deze vragen zal de bank ook stellen. Bij BLG hypotheken vinden ze het namelijk zeer belangrijk dat het voor jou zelf veilig is en je zo min mogelijk risico loopt.

Financiële voordelen hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek zul je niet om de bijbehorende rente heen kunnen. BLG hypotheken kent een eerlijke rente. Doordat de onafhankelijke adviseurs BLG hypotheken adviseren, bewijst dat het een goede, betrouwbare hypotheek is. Maar waarom een hypotheek en niet huren? Dit heeft toch te maken met de rente die je betaalt. Deze rente is fiscaal aftrekbaar, waardoor je dus kort gezegd geld van de belasting terug krijgt. Je betaalt dus een kleiner bedrag aan rente dan in eerste instantie lijkt. De aflossing die je betaalt, blijft in jouw bezit. Het geld zit dan echter in de stenen en het staat daarmee (nog) niet op je rekening.