Reaal hypotheken

Reaal hypotheken is een vrij bekende naam in het hypothekenwereldje. Ze bieden al lange tijd hypotheken aan en zijn in contact met diverse geldverstrekkers. Doordat ze contact hebben met diverse geldverstrekkers, is het voor jou als klant mogelijk om een zo voordelig mogelijke hypotheek af te sluiten. Iedere geldverstrekker heeft namelijk zijn of haar eigen rentepercentage. Door in contact te komen met reaal hypotheken, kunnen zij jou informeren en begeleiden in de beste keuze voor jouw situatie.

Zekerheid

Er zijn ook diverse mogelijkheden in hypotheekvormen. Alle hypotheekvormen hebben ook hun eigen voor- en nadelen. Wil je namelijk voor zekerheid gaan? Of toch liever wat meer risico en kans op een extra centje achteraf? Het is allemaal aan jou! Wil je voor een vast bedrag per maand gaan of vind je het niet erg als de maandlasten verschillen? Dus de ene maand hoger dan de andere maand. Of juist de kans dat de maandlasten een periode alleen maar dalen? Durf je dit risico aan? Omdat er mensen zijn die dit een prettige manier vinden, maar omdat er ook mensen zijn die voor zekerheid gaan, zijn er verschillende hypotheekvormen. Zo is er allereerst de spaarhypotheek. De spaarhypotheek garandeert een vermogensopbouw met gegarandeerde winstuitkering. Dit is dus een hypotheek met zekerheid. Dan is er ook een annuïteitenhypotheek, waar de maandlasten maandelijks gelijk zijn. Echter groeit de aflossing en daalt het bedrag aan rente. Voordeel is dus dat je iedere maand hetzelfde bedrag bruto betaalt, nadeel is dat je een steeds kleiner bedrag fiscaal kunt aftrekken. Dan is er nog de lineaire hypotheek. Hierbij los je iedere maand hetzelfde bedrag af, maar doordat het rentebedrag afneemt, betaal je steeds minder in totaal. Is je schuld kleiner, is het bedrag aan rente dus minder, ondanks het feit dat het rentepercentage gelijk blijft. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en dit is prima. Door contact te hebben met een hypotheekadviseur, kom je achter de kleine lettertjes van een hypotheek en zul je de beste keuze kunnen maken.

Meer risico

Wil je iets meer risico oplopen? Dan is er de beleggingsverzekeringhypotheek. Hiermee sluit je een hypotheek af met beleggingen in de beleggingsfondsen. Op deze manier zul je werken aan vermogensopbouw via beleggingsfondsen. Deze kunnen natuurlijk super uitpakken en veel geld opleveren. Toch kan het zijn dat de beleggingen minder opleveren dan je had gehoopt. Hierdoor heb je minder zekerheid en loop je dus meer risico. Wel zul je in een gunstig geval financieel beter uitzijn dan met de hypotheken waar je op zekerheid speelt. Het is dus een kwestie van wel of niet aandurven en ook aankunnen. Het is namelijk van belang dat je op een veilige manier een hypotheek afsluit en later niet in de problemen komt! Dan is er als laatste ook nog een aflossingsvrije hypotheek. Deze heeft in zekere zin ook vrij veel zekerheid per maand. Het bedrag blijft, zolang de rentepercentages hetzelfde blijven, gelijk. Echter heb je aan het einde van de hypotheek nog steeds een schuld staan, die op een of andere manier toch afgelost moet worden. Bijvoorbeeld door het verkopen van je huis of doordat je eigen vermogen hebt opgebouwd op een andere manier dan met de hypotheekvorm die je hebt gekozen.