Aflossingsvrije lening

Als je een aflossingsvrije lening af zou willen sluiten moet je dat niet zomaar doen. Elke geldverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden, deze dien je eerst te weten voordat je een aflossingsvrije lening af gaat sluiten.

Waar sluit ik de aflossingsvrije lening af?

Bij elke geldverstrekker kun jij een aflossingsvrije lening afsluiten, denk eens aan een goede bank. Bij deze bank kun je een hypotheek afsluiten maar ook een andere aflossingsvrije lening. Het kan zijn dat je geld wilt lenen omdat je gaat verbouwen, of omdat je een nieuwe keuken of auto wilt gaan kopen, het kunnen allemaal redenen zijn om een aflossingsvrije lening af te willen sluiten. Maar weet wel waar je aan begint als je deze manier van lenen af gaat sluiten. Het is namelijk een andere lening dan de andere. Het is een lening waarbij je zelf zo vrij bent om te kiezen wat je af zou willen lossen. Je kan de ene maand 1000 euro aflossen en de andere maand 750 euro, het bedrag staat niet vast. Dit kan voor mensen ook een nadeel zijn, als mensen graag geld uitgeven en het bedrag dat voor de lening betaald moet worden staat niet vast, kunnen zij er voor kiezen eerst geld op te gaan maken. Daarna zullen ze dan wel eens kijken wat ze nog kunnen missen voor de aflossingsvrije lening. Het is daarom goed om te kijken of dat wel een gunstige lening voor je is. Als je namelijk een vast bedrag wilt weten per maand dat je moet betalen, dan is deze lening een goede keuze voor jou. Je weet precies wat je aan rente moet betalen elke maand. Maar je schuld verandert daardoor niet, vermindert niet of je moet zelf vast leggen en de verantwoordelijkheid nemen elke maand een vast bedrag extra te betalen en dus af te lossen.

Aflossingsvrije hypotheek is verstandiger

Als je de mogelijkheid hebt kun je beter een aflossingsvrije hypotheek afsluiten. Zolang er nog hypotheekrenteaftrek is in Nederland kun je zo een aanzienlijk deel van de rente terugkrijgen via de belasting. Dit is vooral de moeite waard als je in de hoogste belastingschijf zit.

Algemene voorwaarden

Bij elke lening zijn de algemene voorwaarden belangrijk, zo ook bij de aflossingsvrije lening. Neem deze daarom goed door voordat je de aflossingsvrije lening af gaat sluiten. Het eerste wat je zou moeten doen is de voorwaarden op vragen en dan eens kijken of dat deze gunstig zijn. Als je denkt dat je hier wat mee zou kunnen dan zou je een offerte aan kunnen vragen van deze lening. Je moet wel weten waar je aan toe bent en pas tekenen als je hier echt achter staat. Als jij de aflossingsvrije lening goed hebt bekeken en het als voordeel ziet dat je zelf mag kiezen of en wat je af gaat lossen, dan kun je deze lening met een gerust hart afsluiten. Ben er wel elke maand alert op dat je ook echt een bedrag af gaat lossen. Plan het zo in dat je geld gaat aflossen als je het salaris hebt gehad, als je dat zou doen dan kun je namelijk het geld niet eerst uitgeven en achteraf bedenken wat je van je lening had willen aflossen..