Zakelijke leningen vergelijken

Er zijn verschillende soorten zakelijke leningen. Met factoring kun je je bestaande facturen "verkopen" en zo snel je werkkapitaal vergroten. Als je op zoek bent naar langdurig krediet ziet het weer anders uit. Soorten zakelijke leningen: financiering van werkkapitaal, opdrachten laten voorfinancieren, aanschaf van voertuigen of apparatuur, lening voor extra personeel, kantoor opnieuw inrichten, bedrijfspand verbouwen.

Aanbieders in Nederland:
- B2BusinessLening
- Funding Circle
- InvoiceFinance

Zakelijke leningen in Nederland

Zakelijke leningen vergelijken is een goed idee. Alleen al om überhaupt een krediet te krijgen. Er zijn grote verschillen tussen banken. In december 2014 liet het Ministerie van Economische Zaken weten dat in enquête onder 1400 bedrijven 72% van de ondernemers aangeeft dat hun kredietaanvraag deels of zelfs geheel ingevuld werd. Dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de 62% van een half jaar eerder.

"Het is een positief signaal dat meer bedrijven aangeven krediet aan te kunnen trekken. Samen met VNO-NCW, MKB Nederland, banken en andere financiers blijven wij werken aan betere toegang tot financiering." rijksoverheid.nl

Snel zakelijk krediet

72% betekent nog steeds dat 28% van de aanvragen helemaal niet wordt ingewilligd. Vooral bij je eigen bank kun je vaak minder goed terecht dan bij minder conventionele partijen. En dankzij internet is het nu gelukkig heel erg makkelijk geworden om verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Online hoef je vaak maar een formulier in te vullen en je krijgt binnen zeer korte tijd antwoord op je vraag. Het is tegenwoordig zelfs al mogelijk om 10,000 euro binnen 24 uur op je bankrekening te hebben staan.

Zakelijke lening rentetarieven

Net zoals bij persoonlijke leningen hangt het rentepercentage van een zakelijke lening ook sterk af van het risico dat er voor de kredietverstrekker is.

Verder lezen

Snel zakelijk geld lenen: zakelijke leningen, kredieten of een zakelijke hypotheek. Voor BV’s, kleine zelfstandigen, ZZP’ers en DGA’s.

Een aantal goede mogelijkheden:

Zakelijk geld lenen: krediet aanvragen

Een zakelijk krediet aanvragen kan bij veel banken online, ook al is het maar de eerste stap naar een telefonisch gesprek.

Het helpt om de volgende documenten bij de hand te hebben voor zo’n gesprek:

  • Onderbouwing kredietaanvraag
  • Ondernemingsplan
  • Inschrijving van de KvK (de startdatum is belangrijk)
  • Taxatierapporten en overzichten van voorraden
  • Overzichten van onderhanden werk en orderportefeuilles
  • Overzichten van debiteuren en crediteuren
  • Definitieve jaarrekeningen van de afgelopen jaren

Voor een starterskrediet heb je natuurlijk niet altijd de beschikking over al deze documenten. Probeer er gewoon zoveel mogelijk van te verzamelen.

Zakelijk geld lenen bij klassieke banken

Bij de bekende klassieke banken hoef je in Nederland vooral geen snelheid te verwachten Voor een snel zakelijk krediet kun je beter elders terecht.

ABN Amro

Dé Bank vereist minstens bovenstaande documenten. Het proces kan hier in gang worden gezet

ING

Ook bij de ING kun je al online beginnen. De ING heeft het ook over de BKR registratie, hetgeen natuurlijk wel vrij logisch is.

Rabobank

De Rabobank maakt het mogelijk om een “adviesgesprek over een bedrijfsfinanciering” aan te vragen. Dat is natuurlijk wel een erg vrijblijvende beschrijving.

Ondernemerskredietdesk

MKB-Nederland, VNO-NCW, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Ministerie van Economische Zaken hebben samen de Ondernemerskredietdesk opgezet. Op de website vind je bijvoorbeeld de financieringswijzer waarmee je de kans van slagen van je aanvraag in kunt schatten. Ook kun je hier terecht in het geval van problemen bij het verkrijgen van krediet.

U kunt tegenwoordig ook zakelijk geld lenen buiten de bank om. Dit gaat vaak sneller en is ook makkelijker. Er zijn meerdere platforms die u aan een lening kunnen helpen. Dit heet ook wel geld lenen via Crowdfunding of p2p lenen.

Zakelijk geld lenen: rente

Geld lenen wordt soms erg moeilijk gemaakt. Hoge rente, veel papierwerk en dan moet u ook nog eens lang wachten. Maar dit kan ook makkelijker. Via de nieuwe online platforms kunt u als ondernemer een lening aanvragen voor uw nieuwe project, een investering of andere zaken.

Bij een aantal van deze platforms betaalt u wel een kleine fee om de lening aan te vragen, maar bij andere platforms is het inschrijven gratis. Dit nieuwe lenen is tegenwoordig zo populair dat veel bedrijven binnen een dag al voldoende kredietgevers of investeerders hebben gevonden.

Geldvoorelkaar

Een van de bekendste platforms is Geldvoorelkaar. Dit platform bestaat al weer een tijdje in Nederland. Er zijn veel projecten reeds gefinancierd via dit platform. Veelal zijn er zoveel investeerders dat veel leningen binnen een dag reeds zijn volgeschreven.

Bij Geldvoorelkaar bepaalt u zelf overigens de rente. Dat is wel een interessant fenomeen. Het is zelfregulerend, want als u een te lage rente vraagt, dan zal het lang duren voor de lening is volgeschreven maar biedt u een hoge rente dan zult u uw krediet waarschijnlijk sneller voor elkaar krijgen.

Zencap

Zencap komt uit Duitsland en biedt vooral grote projecten. Zij zijn erg nieuw maar zijn voortvarend van start gegaan in 2015 met een aantal erg grote kredietprojecten. Zancap is het broertje van het platform Lendico, dat leningen aanbiedt voor particulieren. Als ZZP’er kunt u voor uw eenmanszaak ook bij Lendico terecht voor een lening van uw zaak.

Spotcap

Spotcap is een hele interessante speler op de markt voor zakelijk geld lenen. Dit bedrijf gebruikt een algoritme om te zien of u in aanmerking kan komen voor de lening. Zij beweren dat u bij hen kunt snel geld lenen binnen tien minuten voor uw bedrijf. Dat is nogal wat.

Snel zakelijk krediet

Er komt nogal wat kijken bij het afsluiten van een zakelijk krediet. Althans, als je de traditionele weg bewandelt. Bij klassieke banken kun je het geld niet eerder dan een paar weken later op je bankrekening verwachten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook snellere manieren.

Snel zakelijk krediet: online

Als je niet over supergoede connecties beschikt bij je bank - en een fantastisch financieel trackrecord - kun je het wel schudden bij een klassieke bank als je binnen 24 uur geld nodig hebt voor je onderneming. Vreemd eigenlijk, want zelfs voor mensen met een slechte BKR notering is het tegenwoordig de normaalste zaak om binnen een dag geld te kunnen lenen. Gelukkig zijn er nu ook nieuwe kredietaanbieders voor zakelijke leningen die iets sneller te werk gaan. En dat zonder woekerrentes en verborgen kosten.

Hiervoor moet je natuurlijk online gaan kijken. We hebben een hier een overzichtje van hoe je zakelijk krediet kunt aanvragen bij de grotere banken.

Aanvraaggesprek: Documenten bij de hand

Bij een gesprek is het belangrijk om je goed voor te bereiden met documentatie. Allereerst een onderbouwing van je kredietaanvraag en je ondernemingsplan. Het is ook handig als je weet sinds wanneer je precies staat ingeschreven bij de KvK. Ook taxatierapporten en overzichten van crediteuren, debiteuren, voorraden en orders. Houd als laatste ook de jaarrekeningen van de afgelopen jaren bij de hand.

Starterskrediet

Als startende ondernemer heb je behoorlijk veel aan je hoofd. Als het de eerste keer is dat gaat ondernemen komt er een hele hoop op je af. Het liefst ga je natuurlijk bootstrappen, dat wil zeggen dat je met je eigen financiële resources aan de slag gaat. Dat kan echter niet altijd en dan ga je al snel kijken naar de mogelijkheden van een starterskrediet.

Zakelijk krediet aanvragen

Bij het aanvragen van een zakelijk krediet word je verwacht een hoop papier bij de hand te hebben. Als starter heb je dat natuurlijk niet altijd, maar je kunt wel alvast proberen om er zoveel mogelijk van te verzamelen. We hebben een overzichtje van wat er komt kijken bij een kredietaanvraag.

Snel zakelijk krediet

Als starter wil je graag snel beginnen. Bij sommige banken ben je vaak weken verder voordat het geld op je rekening staat. Voor snel zakelijk krediet kun je dan ook beter elders terecht.