Geld lenen met uitkering

Geld lenen met een uitkering, het is vaak niet verstandig maar het kan een noodzakelijk kwaad zijn in jouw geval. Als het niet gaat om noodzakelijke uitgaven kun je het beter op andere manieren proberen op te lossen. Ja je kunt geld lenen met een uitkering, zelfs met een minimuminkomen of je kan ook geld lenen zonder inkomsten. Maar of dit laatste nu zo eenvoudig is of dat het moeilijk is en of het handig is voor de situatie waar je in zit, daar zijn de meningen over verdeeld.

Als je snel geld nodig hebt zijn er aanbieders van minileningen zoals Cashper die je snel een bedrag tussen 50 en 600 euro over kunnen maken. Het ligt er ook maar net aan of dat jij de juiste weg kan vinden, anders kan het nogal eens wat tijd gaan kosten. Neem daarom eens de mogelijkheden door en kijk dan wat het lenen met uitkering voor jou kan gaan betekenen. Geld lenen kost geld, maar dat wil niet zeggen dat je met een uitkering niets kan lenen. Zo zijn er mogelijkheden met WW uitkering alsook met de bijstand. Het hangt hier net vanaf hoe hoog de uitkering is en voor hoe lang.

Toch weet je vooraf wel dat het niet al te eenvoudig zal zijn omdat je met een uitkering ook geen andere inkomsten hebt, alleen je uitkering. De hoogte van het bedrag dat je wilt lenen zal hier dus ook vanaf hangen. Maar het hangt ook af van je uitgaven patroon en waar je het geld voor nodig hebt.

Uitkering en geld lenen goed te doen of moeilijk?

Geld lenen met uitkering is mogelijk, het ligt er aan wat voor uitkering je hebt. Het kan zijn dat je ontslag hebt gekregen wegens een reorganisatie. Dan kan het zijn dat je tijdelijk een uitkering hebt en al op zoek bent naar een nieuwe baan. Op dit moment heb je dan wel een uitkering, maar je kunt aantonen dat je gezond bent en dat je al nieuw werk aan het zoeken bent, dan is de kans groot dat het lenen met uitkering mogelijk wordt gemaakt.

Als men namelijk naar de toekomst gaat kijken dan kan er worden gezegd dat er weer inkomsten komen, dan kan het geld ook weer worden terug betaald van de lening. Maar als je nu helemaal niet meer kunt werken, omdat je bent afgekeurd, dan is het een ander verhaal.

Ook dan kun je wel geld lenen, maar hangt het er vanaf hoeveel je wilt lenen, of je een partner hebt met inkomsten en hoe deze er tegenover staat. Je moet namelijk wel zeker weten dat je een bedrag ook zeker terug kunt betalen. Als je geld gaat lenen met een uitkering, dan gelden dezelfde regels. Je betaalt namelijk ook rente en je moet aan het einde van de looptijd het afgesproken bedrag terug betalen, als je dat niet doet dan krijg je ook nog eens een boete omdat je het contract niet na bent gekomen.

Contract tekenen, wanneer?

Je moet het contract van de lening pas tekenen als alles duidelijk is. Als jij weet wat je per maand moet gaan betalen aan kosten en weet wanneer je het afgesproken bedrag terug moet betalen dan kun je in zee gaan met de aanbieder en het contract tekenen. Heb je nog ergens vragen over of twijfel je, dan wordt het tijd om deze eerst te laten beantwoorden. Als je met vragen blijft zitten, moet je nog geen contract tekenen want als je eenmaal hebt getekend dat zit je aan het contract vast, je kunt er dan niet zomaar onderuit komen.

Daarom is goed lezen van de voorwaarden en het contract zelf ook zo belangrijk. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Neem alles goed door en maak geen overhaaste beslissingen. Lees goed door of dat jij met je uitkering geld kunt lenen en wat de gevolgen hiervan op korte en lange termijn zijn.

Op korte termijn is het vaak een voordeel dat je het geld snel krijgt bij kredietverstrekkers zoals Cashper, maar op de langere termijn moet je ook weten dat je elke maand een bedrag aan rente moet gaan betalen. Dit moet je wel waar kunnen maken anders moet je geen geld lenen, ook al heb je een uitkering en zit je erg krap bij kas. Maak er dan een sport van om geld te besparen en met minder rond te komen.