Hypotheek bedrijfspand

Als je bedrijf over langere tijd groter wordt kan het interessant zijn om een bedrijfspand te kopen in plaats van te huren. Je hebt dan een hypotheek voor je bedrijfspand nodig. Het kan ook interessant zijn te kiezen voor een grotere woning waar je ook plaats hebt voor je bedrijfspand.

Rente hypotheek bedrijfspand

De hypotheekrente voor bedrijfspanden hangt sterk af van het specifieke geval. Hoe staat het bedrijf ervoor? Voor hoe lang wordt de hypotheek aangegaan?

Hypotheek bedrijfspand met woning

Het kan heel interessant zijn om naast je werk te wonen. Geen files in de ochtendspits en mogelijk een hoop extra ruimte. Een bedrijfspand met woning kan daarnaast ook financieel aantrekkelijk zijn. Je moet hierbij goed kijken hoe het zit met de fiscale situatie, goed plannen dus.

Hypotheek voor bedrijfspand via onroerend-goed BV

Het kan interessant zijn om vastgoed onder te brengen in een aparte BV. Hierdoor kun je een bedrijfspand afschermen van het risico van de hoofd BV.

Tips voor hypotheek bedrijfspand

Als je niet meer kunt afschrijven op je bedrijfspand kan het interessant zijn om het pand te verkopen aan je meerderjarige kind. Je zoon of dochter kan de huurinkomsten in box 3 onderbrengen en zo betaal je als familie dus veel minder belasting.

Bestaande hypotheek oversluiten

Als je een lopende hypotheek hebt op een bedrijfspand en je wilt extra hypotheek opnemen voor een verbouwing of het bijbouwen van een extra pand kan het met de historisch lage rentestanden heel interessant zijn om te kijken naar het oversluiten van de bestaande hypotheek. Bij Hypotheekoversluiten.com kunt u gratis meer informatie opvragen voor uw situatie.

Zakelijke hypotheek afsluiten

Ook voor zakelijke hypotheken is het verstandig om hypotheekrentes te vergelijken. Daarnaast zijn veel banken niet altijd even happig op zakelijke hypotheken. Rabobank, ING en ABN/Amro zijn dan wel de grootste banken van Nederland, veel ondernemers krijgen nul het rekest voor een zakelijke hypotheek. Finzie is een relatief onbekende partij, maar desalniettemin heel erg interessant voor zakelijke hypotheken.

Het kan ook zijn dat u een persoonlijke hypotheek heeft voor een zakelijk pand. Ook in dit geval is Finzie een hypotheekverstrekker met de juiste ervaring, maar het is ook goed om de actuele rentes van normale persoonlijke hypotheken te vergelijken. Hier bij FX.nl kun je gratis een offerte op maat aanvragen.