Studentenlening van de IB groep

Er zijn verschillende studentenleningen mogelijk, maar de bekendste is die bij de IB groep. Het nadeel hiervan is ook dat er een hoge rente geldt. De studentenleningen zijn leningen waar veel mensen toch gebruik van maken, om de studie te betalen, om de kamer te betalen en puur om gewoon rond te komen naast het volgen van de studie. Het kan zijn dat een student op kamers gaat wonen, dan kan iemand wel een uitwonende beurs krijgen, maar dat wil niet zeggen dat iemand ook rond kan komen. Als je 250 euro krijgt voor uitwonend en 400 euro per maand zou moeten betalen aan kamerhuur, dan moet je nog eten, drinken, etc. Dan is het qua kosten niet te doen om rond te komen. De keuze die dan gemaakt wordt, is kiezen voor een van de studentenleningen. Je zou dan een vast bedrag per maand kunnen lenen, je zou ook een bedrag per jaar kunnen lenen zodat je ineens je collegegeld zou kunnen betalen.

Speciale lening

Er zijn verschillende studentenleningen, ga daarom eerst na bij de IB groep welke lening er bij je past. Iedereen krijgt een persoonlijke lening, het is namelijk afhankelijk van het inkomen van je ouders hoeveel geld je kunt lenen. Als je van de IB groep 90 euro per maand krijgt of misschien wel 300 euro, dan staat er op de brief ook welk bedrag jij er bij kunt lenen. Deze hoogte geldt dan alleen voor jou, je kunt dat bedrag dan lenen op jouw naam. Een broertje of zusje kan een ander bedrag mogen lenen misschien wat meer of minder, maar dat hangt er ook vanaf of dat diegene al werkt of niet. Daarom is er bij de IB groep sprake van een speciale lening per persoon. Er kan niet zomaar worden gezegd iedereen mag bijvoorbeeld 500 euro per maand lenen. Je gegevens moeten daarom eerst bij de IB groep bekend zijn wil men een goede schatting kunnen maken, ook de inkomsten van je vader en moeder moeten hier bekend zijn. Als zij namelijk beiden fulltime werken zal de IB groep je niet zoveel vergoeden voor je studie, ze gaan er dan vanuit dat je ouders bijleggen. Er zijn ouders die dit doen, maar er zijn ook ouders die vinden dat je zelf moet gaan werken voor je studie. Maar als jij je liever wilt richten op je studie zou je in aanmerking kunnen komen voor de studentenlening.

Veel rente later pas betalen

Bij de studentenleningen betaal je hoe dan ook veel rente, maar daar heb je niet meteen mee te maken. De studentenleningen betaal je namelijk vaak pas na je studie terug. Het kan zijn dat je tussen je studiejaren door gaat werken en dat je dan de studentenleningen al terug kunt betalen. Dat zou natuurlijk ideaal zijn, want als je veel hebt geleend betaal je hier ook erg veel rente over. Probeer het daarom zo snel mogelijk af te lossen, zodat de studentenleningen stop gezet kunnen worden en je het geld kunt gaan sparen voor bijvoorbeeld een andere woning, een auto of een wereldreis.